beleggingen voor pensioen

Wist je dat je door creatief boekhouden veel minder belasting hoeft te betalen? Er zijn namelijk een aantal slimme manieren waarmee je minder geld kwijt bent aan belasting en dus meer winst behaalt.

Als je meer verdient, moet je meer belasting betalen. Ook zijn andere fiscale regelingen dan lager, zoals de zelfstandigenaftrek. Door creatief te boekhouden kun je de belastingafgifte wat lager houden.

Geef privékosten op als zakelijke kosten

Veel ondernemers weten niet dat ze bepaalde privékosten ook zakelijk kunnen opvoeren. Een voorbeeld hiervan is de internetaansluiting of de aanschaf van een tablet of laptop. Deze aansluiting en apparaten gebruik je immers ook voor je werk. Je kunt het dus opgeven als zakelijke kosten.

Doe aan slim factureren

Als ondernemer moet je elk kwartaal btw betalen. Dit kan een behoorlijk bedrag zijn. Het is dan ook slim om net na de kwartaaldatum te factureren. Zo heb je het geld binnen tegen de tijd dat je weer opnieuw btw moet afdragen.

Maak kosten aan het eind van het jaar

Is het einde van het jaar in zicht? Ga dan eens goed na welke kosten je nog kunt maken. Bedenkt wat je nog wilt uitgeven, zoals de aanschaf van een nieuwe laptop, bedrijfsauto, printer, tablet of telefoon. Als je een flinke winst maakt, dan is het namelijk slimmer om voor het eind van het jaar nog grote uitgaven te maken. Bij de belastingaangifte kun je deze weer als zakelijk uitgaven opvoeren.

Doe je belastingaangifte op tijd

Het is belangrijk dat je de belastingaangifte op tijd doet en niet na de deadline. Zo voorkom je boeten en heffingen. Heb je echt geen tijd om je btw-aangifte in te vullen? Vul dan 0 in en verreken het later. Door dit te doen, voorkom je in ieder geval een boete van 50 euro.

Vraag de middelingsregeling aan

Heb je elk jaar een wisselend inkomen? Dan is het een aanrader om de middelingsregeling aan te vragen bij de Belastingdienst. Hiermee worden de jaren met elkaar verrekend en dit levert je weer belastingvoordeel op.

Los je hypotheek af met je spaargeld

Heb je flink wat geld op je spaarrekening staan? Dan betaal je hier een klein belastingbedrag over. Als de spaarrente laag staat, dan is het slim om een deel van je hypotheek met je spaargeld af te lossen. Je lost dan boetevrij af en dit scheelt je weer veel belasting en andere lasten.

Door admin