rekenmachine met pen voor boekhouder

Aangifte doen van onze belasting is één van die taakjes die we eigenlijk niet zo leuk vinden om uit te voeren. Desalniettemin moet het elk jaar weer gebeuren. Hoewel er wat werk in gaat zitten, kan het natuurlijk zomaar zijn dat je nog geld terug krijgt van de belastingdienst. Zo’n meevallertje kun je natuurlijk altijd wel gebruiken. Hieronder hebben wij een aantal tips met betrekking tot belastingaangifte doen op een rijtje gezet. Het doen van je belastingaangifte wordt een stuk eenvoudiger na het lezen van deze tips. En wie weet levert het je nog voordelen op ook!

rekenmachine met pen voor boekhouder

Controleer de aangifte

De belastingdienst stuurt je een vooraf ingevulde aangifte. Het is aan jou om deze te controleren en aan te passen waar nodig. Immers kan dit je voordeel opleveren aan het einde van de rit. Zeker wanneer er sprake is van sterk wisselende inkomsten, kan het zomaar voor komen dat je een tijdje te veel betaald hebt. De belastingdienst zal dit niet aankaarten, dus moet je er zelf achterna gaan.

Breng de boekhouding op orde

Aan de hand van je boekhouding vul je de belastingaangifte in. Het is dus van belang dat deze goed op orde is, zodat er geen fouten ontstaan. Check dit vooraf, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Posten verdelen

Wanneer je een fiscale partner hebt, kun je er voor kiezen om posten op een dergelijke manier te verdelen dat je minder belasting hoeft te betalen. Denk bijvoorbeeld aan het schuiven met spaargeld, zodat je net onder een bepaald verzamelinkomen geraakt.

laptop met grafieken

Wacht niet te lang

Hoe eerder je jouw belastingaangifte indient, hoe sneller je van repliek bedient wordt. Dit houdt tevens in dat wanneer je geld terugkrijgt je dit bedrag ook eerder zult ontvangen. Probeer daarom altijd zo vroeg mogelijk je zaakjes op orde te hebben.

Schakel een boekhouder in

Je boekhouding uitvogelen kan ingewikkeld zijn. Een boekhouder kan je helpen om de boel overzichtelijker te maken. Let er wel op dat je een geschikte boekhouder vindt, zodat je er zeker van bent dat alles op orde is.

Door admin