toeslagen zzp

Altijd ZZP’er geweest vanuit huis en gaat u naar een kantoor verhuizen? Dan heb je verschillende benodigdheden nodig, zoals een bureau, een internetverbinding en natuurlijk goede koffie. Maar hoe verwerk je dat in uw inkoopadministratie?

administratie met rekenmachine

Inkopen van kantoorbenodigdheden

In principe bent u vrij om in te kopen waar u maar wilt. Zeker als u nog klein bent als onderneming, hoeft u niet per se naar de groothandel om uw favoriete koffie of toiletpapier te kopen. Zorg alleen wel dat u uw bonnetjes met BTW bewaart. Deze kunt u via uw boekhoudprogramma eenvoudig uploaden en toevoegen aan uw administratie. Uiteraard gaan deze kosten ten koste van het resultaat van de onderneming.

Afhankelijk van hoe de administratie is ingericht, komen verschillende inkoopfacturen op verschillende grootboekrekeningen terecht. Zo kan er een grootboekrekening voor de energiekosten zijn, maar ook een aparte grootboekrekening voor kantinekosten of werkplekken.

BTW aangifte

De betaalde BTW van uw inkopen geeft u op bij de BTW aangifte elk kwartaal. De omzetbelasting die door uw leveranciers in rekening wordt gebracht kan namelijk als voorbelasting in aftrek worden genomen op de aangifte omzetbelasting.

Tip: gebruik boekhoudsoftware

De boekhoudprogramma’s weten welke regels er van toepassing zijn voor u op basis van de omvang van uw bedrijf, de leeftijd van uw bedrijf en de branche waarin u actief bent. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk en bent u er zeker van dat niet alleen uw verkoopadministratie deugt, maar ook uw inkoopadministratie.

Door admin