afvalcontainers

Ongeacht hoe groot jouw onderneming is en hoe lang je al bezig bent; je probeert altijd de winst te maximaliseren. Dat doe je bijvoorbeeld door te besparen op kosten. Besparen op afvalkosten is daar ook onderdeel van. Dat doe je bijvoorbeeld door slim om te gaan met MKB afval bij Bedrijfsafval.nl. Er zijn ook allerlei andere opties. We nemen er hier een paar door.

Afval minimaliseren

Het is natuurlijk niet meer dan logisch, maar minder afval betekent ook minder kosten. Een goede rolcontainer is dan het enige wat je nodig hebt om alles af te voeren. Minder containers die minder vaak geleegd moeten worden, betekent al snel dat de kostenpost flink omlaag gaat. Om dit voor elkaar te krijgen moeten slimme keuzes worden gemaakt en is veel bewustwording in de onderneming nodig.

Mikken op hergebruik

Het hergebruiken van afval is populairder dan ooit. Het is ook een perfecte manier om op de kosten te besparen. Je ziet vaak dat allerlei items nog veel langer mee kunnen gaan of dat ze in een andere functie nog van waarde kunnen zijn. Het is daarom dus ook belangrijk om alles goed na te lopen voor je het weggooit. Kan je er echt niets meer mee in welke vorm dan ook. Nog beter is het om spullen al aan te schaffen met hergebruik in het achterhoofd. Zo haal je er nog meer uit.

Meer aandacht voor afval scheiden

Het is tegenwoordig goed mogelijk om afval te scheiden zodat grondstoffen en materialen ervan te maken zijn. Een container huren waarin je een specifieke soort afval scheidt is daarom dus ook een goede keuze. Dit is veel goedkoper dan de gemengde stromen die afgevoerd worden. Juist omdat het nog zoveel kan opleveren. Glas, plastic, PMD en andere materialen kunnen allemaal gescheiden worden aangeleverd om de kosten te drukken.

Nog beter inzamelen

Het is vaak zo dat het scheiden van afval verkeerd gaat omdat de inzameling niet soepel verloopt op bedrijven. Zie dit zoals alle andere processen in het bedrijf. Door deze te optimaliseren heb je de kosten kunnen minimaliseren en het rendement kunnen maximaliseren. Zo moet het dus eigenlijk ook met het inzamelen van bedrijfsafval zijn. Wanneer je hier het meest uit wilt halen, dan doe je dat door te zorgen dat het voor alle medewerkers zo gemakkelijk als mogelijk wordt om al het afval op de juiste plek weg te gooien.

Door Max