urenregistratie

Uw relatie met uw personeel draait voor een groot deel op vertrouwen. Immers, anders had u ze niet aangenomen. Maar om het maximale uit uw bedrijf te halen, wilt u zo veel mogelijk data verzamelen, zodat u geïnformeerde beslissingen kunt nemen. De data informeert u altijd correct, vertrouwen op mensen en aannames kunnen wel eens verkeerd uitpakken. Wij hebben opties voor u op een rij gezet, waarmee u de juiste data omtrent de prestaties van uw personeel kunt genereren.

Aanwezigheidsmonitoring én bedrijfsveiligheid

Het is een bekend fenomeen bij horecabedrijven of fabrieken die werken in ploegendiensten: een inkloksysteem. Vroeger deed je dit nog met een kaart waar je begin- en eindtijd op gestempeld werd, maar tegenwoordig gaat het allemaal digitaal en via de cloud. Uw medewerkers kunnen simpel “inklokken” met een pincode, hun vingerafdruk of een druppel.

Deze aanwezigheidsmonitoring heeft twee kanten. U kunt namelijk zien hoe laat een collega is begonnen en hoe laat hij of zij geëindigd is. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat dit niet veel zegt over de productiviteit van die persoon. Wel weet u (bijna) zeker dat alleen personen naar binnen komen, die ook daadwerkelijk binnen horen te komen. Externen hebben namelijk geen mogelijkheden om binnen te komen, zonder pincode, druppel of vingerafdruk.

Personeelsplanning

Het plannen van personeel is altijd lastig, zeker met wisselende werktijden, parttimers en fulltimers. Dat is in een spreadsheet niet meer bij te houden. Ook de communicatie rondom wijzigingen verloopt vaak niet optimaal, wat een hoop ontevredenheid aan beide kanten met zich mee brengt. Goede software zorgt voor een overzichtelijke personeelsplanning. Eenvoudig inroosteren op basis van beschikbaarheid, capaciteit en verwachte drukte. Ook de communicatie verloopt dan automatisch. Op basis van pushbericht of e-mail wordt de medewerker op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen, zodat dit niet vergeten wordt. Dat maakt personeelsplanning een stuk leuker!

Urenregistratie

Voor medewerkers van bijvoorbeeld een horecabedrijf of supermarkt werken op basis van een deeltijdcontract, waarbij regelmatig overuren gedraaid worden. Dat behoort natuurlijk netjes geadministreerd te worden en bij voorkeur zo efficiënt mogelijk. Met goede urenregistratiesoftware kunnen medewerkers eenvoudig uren registreren, zonder dat het vervelend is.

Urenregistratiesoftware is ook in te zetten om te meten of roosteruren wel gemaakt worden en uiteindelijk ook om te analyseren of bijvoorbeeld de extra ingeroosterde inzet ook nodig was. Met de juiste software zorgt u voor betere rapportages en daardoor kunt u betere beslissingen nemen.

Kies wat bij u past

Software kan u hoop werk uit handen nemen, maar uw medewerkers kunnen niet aangestuurd worden door computers, hoe goed de software ook is. Dat blijft mensenwerk. Maar door slim en efficiënt te automatiseren, kunt u wel rendabeler ondernemen en daarmee misschien ook op een ander vlak uw mensen nieuwe vrijheden geven. Maar goede keuzes worden gebaseerd op de juiste data.

Door admin