Ben je op zoek naar je droomauto? Maar lijk je deze maar niet te vinden in Nederland? Niet alleen is het aanbod occasions en nieuwe auto’s veel groter in het buitenland, ook kan het financieel voordeliger zijn om een auto te importeren. Dit klinkt goed, toch? Weet je echter niet zoveel van alle importeerregels en verschillende mogelijkheden? Wij zetten alles wat je moet weten over een auto importeren op een rij.

witte chevrolet import

Het aanbod is een stuk groter

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto bekijk je logischerwijs het aanbod in je omgeving. Zoek je een specifiek model? Dan kijk je waarschijnlijk naar het aanbod in het gehele land. Het is echter niet zo makkelijk om je droomauto te vinden in Nederland. Niet alleen is het aanbod beperkt, maar ook zijn de auto’s in vergelijking met de landen om ons heen erg duur. In ons buurland Duitsland vind je niet alleen veel meer jonge occasions, maar ook specifieke modellen die je in Nederland niet snel ziet.

Besparen op aanschafkosten

Het grote aanbod kan een goede keuze zijn om een auto te importeren, maar laten we eerlijk zijn: de voornaamste reden om te importeren is het grote prijsvoordeel. Auto’s in het buitenland zijn nu eenmaal een stuk voordeliger in aanschafkosten. Vooral Duitsland en België zijn interessante landen als het gaat om import, maar ook Amerika kan interessant zijn als je een specifiek merk of model zoekt. Houd er echter rekening mee dat je nog wel met andere kosten te maken krijgt, denk bijvoorbeeld aan de BPM en vervoerkosten.

auto met gezin

Houd wel rekening met importkosten

Aangezien je nog wel te maken krijgt met BPM en vervoerkosten is het belangrijk om het totale kostenplaatje vooraf inzichtelijk te maken. Je wilt namelijk aan het einde van de streep nog wel voordeliger uitkomen. Door de BPM slim te berekenen, kun je hier fors op besparen. Let op: je kunt de BPM aangifte maar één keer doen. Het is dus erg belangrijk dat je dit goed aanpakt. Om deze reden laten veel mensen dit klusje uitbesteden aan een professional. Daarnaast zul je de auto moeten vervoeren naar Nederland. Bij een voertuig uit België of Duitsland zal dit niet veel kosten met zich meebrengen, maar dit is een ander verhaal met een auto uit Amerika. Easy Import helpt je graag bij het importeren van een auto uit het buitenland, zodat je flink kunt besparen op de kosten.

Door admin