salarisadministratie software

Steeds meer organisaties kiezen voor efficiënte salarisadministratie software in plaats van de salarisadministratie met de hand te doen. Dit scheelt niet alleen enorm in tijd, maar het bespaart ook kosten en is een stuk milieuvriendelijker dan het constant printen van papierwerk. In deze blog vind je alles over wat efficiënte salarisadministratie software voor jouw organisatie kan betekenen.

salarisadministratie software

Alles binnen handbereik

Het gebeurt steeds vaker dat de traditionele 9-tot-5 werkdagen vervangen worden door flexibelere tijden. Dat betekent ook dat personeel en leidinggevenden bij hun personeelsgegevens moeten kunnen wanneer het voor hen uitkomt. Daar is gelukkig een hele handige oplossing voor. Heb je al eens van Employee Self Service of Management Self Service gehoord? Afgekort, ESS en MSS. Deze software functies zorgen ervoor dat medewerkers en leidinggevenden 24/7 hun persoonlijke gegevens kunnen raadplegen. Zo kunnen zij eenvoudig loonstroken en jaaropgaven bekijken, persoonlijke gegevens of adresgegevens wijzigen én algemene bedrijfsdocumenten raadplegen. Een ander voordeel van ESS en MSS is dat medewerkers ook HR gerelateerde taken kunnen uitvoeren, zoals het aanvragen en goedkeuren van declaraties, verlof en ziekteregistraties. Belangrijk is natuurlijk dat de juiste rechten aan collega’s en managers worden toegekend, zodat zij de voor hen toepasbare handelingen kunnen uitvoeren.

Overzichtelijk en snel

Wanneer je nog geen gebruik maakt van efficiënte salarisadministratie software kan het verzamelen van de juiste gegevens voor het opstellen van een rapportage veel tijd in beslag nemen. Je raadt het al, door gebruik te maken van salarisadministratie software komt daar een einde aan. Met de juiste salarisadministratie software is het opstellen en uitwerken van een rapportage zo gedaan en heb je alle informatie en data binnen handbereik. Ook kun je naast zelf rapportages maken, standaard templates gebruiken en deze direct exporteren naar handige programma’s zoals Excel.
De juiste software zorgt er niet alleen voor dat je sneller informatie kunt raadplegen, het neemt ook werk uit handen en zorgt ervoor dat je niet meer telkens die repetitieve handelingen hoeft uit te voeren. Dankzij koppelingen met urenregistratiesystemen of financiële pakketten worden gegevens één-op-één overgezet en hoef jij deze niet meer handmatig dubbel in te voeren. Deze slag in efficiënte is voor iedere organisatie een must!

Overall verbetering van de werkzaamheden en sfeer

Door gebruik te maken van efficiënte salarisadministratie software optimaliseer en digitaliseer je handmatige processen. De werkzaamheden zullen efficiënter worden en de kwaliteit van de werkzaamheden ook verbeteren. Bovendien is het gevoel van meer verantwoordelijkheid, door zelf gegevens te kunnen veranderen of beoordelingsgesprekken in te zien, bij medewerkers ook van positieve invloed op de werksfeer. Zoals je kunt lezen, zijn er dus een heleboel voordelen op te sommen waarom je als HR-manager of -medewerker over zou kunnen, of zelfs moeten, stappen op HRM software. Een betrouwbare partner met veel ervaring kan je helpen om het proces in kaart te brengen en de overstap en implementatie te stroomlijnen.

Door admin