woz waarde bezwaar

Als startende ondernemer krijg je te maken met heel veel regelwerk, zoals het afsluiten van verschillende verzekeringen. Alleen welke bedrijfsverzekeringen heb je nu echt nodig?

1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als jij – of een van je medewerkers – tijdens het werk per ongeluk iets beschadigt, dan worden de kosten niet door je particuliere aansprakelijkheidsverzekering vergoedt. Bij een beschadiging kan je bijvoorbeeld denken aan een vaas die je per ongeluk bij een klant omstoot of cola die op het toetsenbord van een opdrachtgever terechtkomt. De verzekeringsmaatschappij vergoedt deze kosten niet met je particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen zakelijk en privé. Als ondernemer heb je dan ook nog een aparte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig.

2. Rechtsbijstandverzekering

Tijdens je loopbaan kun je te maken krijgen met een juridisch conflict. Dit kan als een klant niet tevreden is, een leverancier zijn afspraken niet nakomt of als je een geschikt hebt met een werknemer. Hierbij kunnen de juridische kosten flink oplopen. Met een rechtsbijstandverzekering worden deze kosten vergoed. Vaak heb je ook nog recht op juridische bijstand. Controleer wel even voor welke geschillen de verzekeraar de kosten dekt.

3. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Met deze verzekering worden de kosten gedekt van schade die je aan derden kan toebrengen als je je beroep uitoefent. Hiermee worden de kosten van de meest belangrijke risico’s gedekt.

4. Inventarisverzekering

Je wilt er natuurlijk niet aan denken dat je inventaris of voorraad in je bedrijfspand onherstelbare schade oploopt, door bijvoorbeeld inbraak of brand. Met een inventaris- en voorraadverzekering ben je gedekt tegen de kosten. De schade wordt natuurlijk alleen vergoed als het bedrijfspand aan alle onderhouds- en beveiligingseisen voldoet. Werk je als startende ondernemer vanuit huis? Dan is het vaak voldoende om je inboedelverzekering wat uit te breiden.

5. Bedrijfsschadeverzekering

Door een inbraak, brand of storm loopt je bedrijf natuurlijk schade op. Je voorraad en inventaris moeten niet alleen vervangen worden, je bedrijf loopt ook klanten en inkomsten mis. Dit komt, omdat de werkzaamheden gedeeltelijk of helemaal stilgelegd moeten worden. Met een bedrijfsschadeverzekering worden de kosten gecompenseerd.

6. Opstalverzekering

Heb je een bedrijfspand? Dan is het een advies om een opstalverzekering af te sluiten. Als er in het bedrijfspand schade is ontstaan door inbraak, storm, water, brand of een aanrijding, dan worden de kosten gedekt. De verzekeraar keert dan een bedrag uit om de schade aan je pand te herstellen.

7. Kredietverzekering

Blijft de betaling van een klant uit? Dan is dit natuurlijk ontzettend vervelend. Vooral als je het geld hard nodig hebt. Als ondernemer ben je er nooit zeker van of een debiteur het openstaande bedrag op tijd stort en of deze betaalt. Dit risico kun je weer afdekken met een kredietverzekering. Het is vooral zinvol om deze verzekering af te sluiten als je producten of diensten levert op krediet.

Door admin