Een Warehouse Management System (WMS) is een stukje software dat helpt een bedrijf zijn warehouse efficiënter te gebruiken. Over het algemeen wordt WMS software gebruikt door e-commerce ondernemingen met een eigen magazijn. Dit programma bevat een database met alle informatie over de producten die in het warehouse aanwezig zijn, hun locatie en hoeveel er van elk product aanwezig is.

Een WMS helpt ook bij het plannen van de in- en uitcheck van producten, zodat er geen tijd verloren gaat met het zoeken naar een bepaald product.

Hoe helpt een WMS sneller order te verwerken?

Doordat een WMS alle informatie over de producten in het warehouse bijhoudt, kan het programma snel de juiste producten vinden wanneer er een order binnenkomt. De software geeft ook aan welke medewerker het dichtst bij het product staat, zodat die medewerker het product kan gaan pakken. Dit bespaart tijd omdat er geen tijd meer verloren gaat met het zoeken naar de juiste producten.  

Wat zijn de voordelen van een WMS?

WMS software biedt vele voordelen, zoals:

  • Meer inzicht in orders en voorraad
  • Verhoogd efficiëntie 
  • Bespaart kosten
  • Vermindert fouten
  • Een betere service voor klanten

Welke soorten WMS zijn er?

Er zijn in principe twee soorten WMS: on-premise en cloud-based.

Een on-premise WMS wordt geïnstalleerd op de servers van het bedrijf, wat betekent dat het bedrijf zelf verantwoordelijk is voor het onderhoud ervan. Dit is duurder dan een cloud-based WMS, maar geeft wel meer controle over het systeem.

Een cloud-based WMS wordt via internet geleverd en onderhouden door de leverancier. Dit is goedkoper dan een on-premise WMS, maar geeft wel minder controle over het systeem. Een goed voorbeeld van een cloud-based systeem waarbij de opties zo uitgebreid zijn dat je weinig merkt van minder controle hebben is Warehouse management door MontaWMS.

Andere voordelen die het jou oplevert

Naast dat een goede WMS sneller orders kan verwerken, zijn er nog andere voordelen te noemen:

– Efficiënter gebruik van ruimte in het warehouse: een goed WMS geeft aan waar welke product moet komen te staan, zodat er geen ruimte verspild wordt met product die niet vaak gepakt hoeven te worden

– Minder foutieve orders: door de barcodes van de product te scannen met een WMS worden foutieve shipments voorkomen. Dit komt doordat de barcode direct naar de juiste order geleid.

– Minder kans op beschadigde producten: een WMS geeft aan welke producten voorzichtig behandeld moeten worden. Dit is nodig omdat sommige producten kwetsbaarder zijn dan andere.

Meer informatie nodig?

Heeft u meer informatie nodig over hoe een WMS uw orders sneller de deur uit kan laten gaan? Dan kunt u altijd contact opnemen. Ook kunt u natuurlijk altijd meer informatie vinden op www.montawms.com.

Door admin