overzicht financiele situatie
overzicht financiele situatie

Automatisch sparen van gefactureerde BTW kan een handige manier zijn om uw bedrijfskosten te verlagen en uw cashflow te verbeteren. Door de BTW die u in rekening brengt bij uw klanten automatisch apart te zetten. Zo heeft u altijd voldoende geld beschikbaar om de BTW aan de belastingdienst te betalen wanneer deze verschuldigd is.

Er zijn verschillende manieren om automatisch BTW te sparen. U kunt bijvoorbeeld een aparte rekening openen waarop u de gefactureerde BTW stort.

Een andere optie is om software te gebruiken die automatisch de BTW voor u spaart. Deze software kan bijvoorbeeld direct na het versturen van een factuur de BTW van de factuurbedrag afhalen en apart zetten. Zo hoeft u zelf niet te rekenen en kunt u er zeker van zijn dat u altijd voldoende geld heeft om de BTW te betalen.

Het automatisch sparen van gefactureerde BTW kan u een hoop tijd en moeite besparen. Bovendien kunt u er zeker van zijn dat u de BTW altijd op tijd betaalt en zo problemen met de belastingdienst voorkomt. Als u geïnteresseerd bent in het automatisch sparen van gefactureerde BTW, kunt u meer informatie zoeken bij uw bank of bij een leverancier van software voor het automatisch sparen van BTW.

Zowel bij KNAB als de ING is automatisch BTW sparen in te stellen. Bij andere (grote) banken is dat nog niet het geval, voor zover bij ons bekend. Uiteraard kunt u maandelijks ook uw boekhoudsoftware laten uitrekenen hoeveel BTW u hebt geïnd en dat bedrag manueel op een extra spaarrekening zetten.

Door admin