De transitievergoeding is nieuw, veel mensen weten nog niet wat je er allemaal mee kunt en wat je er mee mag. Edwin Klomp, directeur ASBR, zegt daar het volgende over “De transitievergoeding wordt nu al gedeeltelijk of geheel gebruikt voor mobiliteit en outplacementbegeleiding.” Dit is een interessante keuze om je carrière een nieuwe boost te geven.

Wat doet outplacement?

Kom je thuis te zitten dan heb je ineens zeeën van tijd om na te denken. Je kunt gaan zitten kniezen of denken in oplossingen. Outplacement is één van de oplossingen, waar steeds meer mensen gebruik van maken. Outplacement biedt je ondersteuning bij het opnieuw ontdekken van de arbeidsmarkt, of je nu gedwongen of vrijwillig op zoek bent naar een baan.

Met hulp van een professionele begeleider ga je de zoektocht aan naar jezelf. Wat zijn je kwaliteiten? En dan wordt daar niet alleen bedoeld wat je tot nu toe gedaan hebt, maar wat kan je nog meer? Wat zijn je ambities en welke interesses heb je nog meer? Als je daar een heldere en reële kijk op hebt gekregen, kan er verder gekeken worden welke mogelijkheden er dan zijn en welke er gecreëerd kunnen worden. Staat er een carrièreswitch voor de deur? Waarom blijven hangen in het oude? Allemaal vragen waarop je het antwoord met behulp van outplacement zult vinden. Er ontstaat nieuw perspectief doordat je in je carrière investeert, maar ook in jezelf.

Wat is de transitievergoeding?

Heb je langer dan 2 jaar een dienstverband met je huidige werkgever, dan kom je bij ontslag in aanmerking voor een transitievergoeding. Zie deze vergoeding maar als een soort compensatie voor je ontslag en alle moeite die het je kost om een nieuwe baan te vinden. Je mag zelf beslissen waaraan je de transitievergoeding besteedt. Omdat een nieuwe betrekking vinden in de huidige maatschappij niet zo eenvoudig is, zou je de transitievergoeding kunnen gebruiken voor een outplacementtraject. Investeren in jezelf is altijd de moeite waard en je wordt er alleen maar wijzer van.

Visie ASBR

Tijdens een outplacementtraject staat de betrokkenheid en de persoonlijke band tussen de coach/begeleider en de kandidaat voorop. Je staat als persoon centraal ongeacht de reden van ontslag. Het belang van een goede en gerichte begeleiding is groot. Tijdens een outplacementtraject gaat het niet alleen om het vinden van een nieuwe carrière, het gaat ook persoonlijke ontwikkeling en dit laatste is een investering voor de lange termijn.

Conclusie

Je baan verliezen is verschrikkelijk. Een ontslag komt vaak als een complete verrassing. Nadenken over je toekomst is van belang. Zit je nog op de goede plaats of ben je toe aan iets nieuws? Begeleiding bij ‘outplacement’ en ‘mobiliteit’ kunnen je helpen naar nieuw perspectief.

Door admin