salarisadministratie uitbesteden

Wanneer je een eigen bedrijf hebt en je medewerkers in dienst neemt krijg je ook te maken met salarisadministratie. De salarisadministratie omvat alle zaken omtrent betaling aan de medewerker. Maar wat is beter: salarisadministratie uitbesteden of zelf doen? Hier lees je de voor- en nadelen van beide opties, zodat je voor jezelf kunt bepalen wat voor jou de beste keuze is.

salarisadministratie uitbesteden

Salarisadministratie uitbesteden: de voordelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun salarisadministratie uit te besteden aan een partij als salure.nl en dat is niet zonder reden. Het brengt verschillende voordelen met zich mee waar je als ondernemer enorm van kunt profiteren. Wat zijn de belangrijkste redenen om salarisadministratie uit te besteden?

  • Meer tijd over: wanneer je de administratie uitbesteedt heb je zelf veel meer tijd over om aan je kerntaken te besteden. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je meer kunt investeren in de groei van je bedrijf.
  • Altijd goede uitvoering: met het inschakelen van een externe en bekwame partij voor de loonadministratie weet je zeker dat alles volgens de regels gebeurt, maar loop je ook geen kortingen of subsidies meer mis.
  • Duidelijkheid en zekerheid: de salarisadministratie uitbesteden zorgt voor veel duidelijkheid. Daarnaast heb je zekerheid dat alles correct wordt gedaan.

Zitten er ook nadelen aan het uitbesteden van de loonadministratie? Een mogelijk nadeel is dat dit je meer geld kost dan wanneer je hier zelf mee aan de slag gaat. Hier staat wel tegenover dat je veel tijd bespaart door de salarisadministratie uit te besteden. Verder is een nadeel dat je met het uitbesteden zelf wel minder zicht hebt op de administratie en alles wat hierbij komt kijken.

Zelf doen: de voordelen

Je kunt er ook voor kiezen om jouw administratie zelf te doen. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je geld kunt besparen. Daarnaast heb je zelf altijd het overzicht in de processen. Daarnaast kun je vandaag de dag heel makkelijk gebruik maken van handige software programma’s voor het versnellen van de loonadministratie. Nadelen zijn dat je kennis moet hebben over alles wat te maken heeft met salarisadministratie. Daarnaast moet je hier, ook al maak je gebruik van een softwareprogramma, wel tijd voor vrij maken.

Het is aan jou om te bepalen wat de juiste keuze is. Je kunt ook kiezen voor een combinatie waarbij je een gedeelte overlaat aan professionals en je een gedeelte zelf doet. Zo houd je het overzicht maar ben je niet onnodig veel tijd kwijt aan de salarisadministratie.

Door admin