printer kiezen
printer kiezen

Een printer koopt men niet elke week. En laten we eerlijk zijn, zoveel hoeft er niet meer geprint te worden tegenwoordig. Al zijn er nog best een aantal bedrijven die bijvoorbeeld hun facturen nog steeds per post versturen. Er komt een tijd dat ook uw printer het begeeft en inktcartridges opraken. Waar let u op bij de aanschaf van uw nieuwe printer?

Wat is uw printbehoefte?

Het type printer dat u nodig hebt, hangt heel erg af van wat u regelmatig moet printen. Zijn dit alleen documenten en facturen, dan heeft u misschien niet eens een kleurenprinter nodig. Maar print u regelmatig adviesrapporten met mooie grafieken en afbeeldingen, dan wilt u wel dat deze zo mooi uit de printer rollen als dat u het rapport op uw scherm heeft gemaakt. Bij nagenoeg alle grote webshops kunt u wel selecteren op basis van uw situatie.

Andere vereisten voor de keuze van uw nieuwe printer

Er zijn meer handige features die printers tegenwoordig kunnen hebben, om uw leven op kantoor te vergemakkelijken. Naast de mogelijkheid om te scannen en te kopiëren natuurlijk bij de zogeheten all-in-one printers. Denk aan:

  • Printen vanaf mobiele telefoons en tablets (NFC)
  • Printen via Bluetooth
  • Printen via Wifi

Denk ook na over de laptops en PC’s die moeten printen. Op Chromebooks kunt u bijvoorbeeld vaak geen meegeleverde printersoftware installeren en moet de printer ChromeOS kunnen ondersteunen.

Inkjetprinters versus laserprinters

Er zijn in de basis twee grote verschillen in typen printers: de inkjetprinters en de laserprinters. De inkjetprinters werken op basis van kleine druppeltjes inkt en inktcartridges of inktflesjes, terwijl de laserprinters werken met toners. Print u relatief veel tekstdocumenten en facturen? Dan zou een snelle laserprinter een goede uitkomst zijn. Print u relatief veel, maar is de printkwaliteit ook een zwaar meewegende factor? Dan kunt u kiezen voor een inkjetprinter met inktflesjes. Dit type printer is dan wel weer trager met printer dan de laserprinter. Inkjetprinters met cartridges worden met name aanbevolen voor thuisgebruik. De aanschafprijs is laag, maar de kosten voor de cartridges zijn dan weer relatief hoog.

Toners voor laserprinters

De bezoekers van deze site zijn over het algemeen zakelijke bezoekers en die zullen dus een printer zoeken voor op kantoor. Dan is een laserprinter een veelgemaakte keuze. Elke printerfabrikant verkoopt vaak ook zijn eigen merk toner. Sterker nog, bij de aanschaf krijg je een toner meegeleverd, maar die zijn vaak maar halfvol en dus snel leeg. Wil je niet de hoofdprijs betalen, maar koop je liever goede, maar goedkoper toners, dan is het huismerk van bijvoorbeeld Inktplace.nl een goede keuze! Dezelfde kwaliteit, geschikt voor uw apparaat, maar voordeliger dan het A-merk.

Image credits: Photo by Fernando Arcos from Pexels

Door admin