camerabeveiliging inbraakpreventie
camerabeveiliging inbraakpreventie

Het aantal inbraken is de laatste jaren gedaald. Dit komt vanwege meerdere oorzaken waaronder het feit dat we tijdens de diverse lockdowns meer tijd in huis hebben doorgebracht. Maar inbrekers zijn helaas niet massaal met pensioen gegaan, die wachten hun moment af. Door preventieve maatregelen te nemen zorg je ervoor dat je geen ongewenst bezoek krijgt als je zelf even buiten de deur bent. Er zijn tegenwoordig meerdere hightech oplossingen leverbaar die je veel rust kunnen geven.

Hoe voorkom je inbraak in huis?

Uiteraard zorg je voor veilige sloten in de woning. Kies voor gekeurde sloten met kwaliteitskeurmerk en breng ook een anti-inbraak strip aan op het deurkozijn. Dat laatste wordt vaak vergeten terwijl het inbrekers zeker zal ontmoedigen. Een andere belangrijke factor is verlichting. Zorg dat er voldoende licht rond de woning is. Dit kan een lamp zijn die altijd brandt of een slimme lamp met bewegingsmelder die inschakelt zodra er iemand in de buurt komt. Zorg dat naast de voordeur ook de achterdeur en poort voorzien is van degelijke verlichting. Met de huidige generatie energiezuinige lampen merk je daar nauwelijks iets van op je energierekening.

Financiële voordelen van inbraakpreventie

Inbraakpreventie heeft natuurlijk niet alleen voordelen voor je gemoedstoestand. Het heeft namelijk ook zeker tal van financiële voordelen om de inbraakpreventie toe te passen. Het feit dat er minder makkelijk ingebroken kan worden betekent namelijk dat je minder vaak nieuwe producten hoeft te kopen. Het zal natuurlijk niet gemakkelijk meetbaar worden hoeveel geld dit je zal besparen, maar dat het je geld bespaart op het moment dat een inbraak voorkomen is staat natuurlijk vast. Mocht je nu in een wijk, stad of regio wonen waar regelmatig ingebroken wordt, dan is dit dan ook zeker iets dat je moet installeren. Je minimaliseert hier namelijk de kans op inbraak mee en hierdoor zul je al snel geld besparen!

Veiliger wonen met rolluiken

De meeste mensen kiezen voor rolluiken als zonwering. Daar zijn ze inderdaad heel geschikt voor. Daarnaast kun je er ook zeker inbrekers mee ontmoedigen. Zo kun je een rolluik elektrisch maken met een Somfy motor die voorzien is van een anti-inbraakslot. Bij forceren gaat het systeem niet direct open. Inbrekers weten dit ook en zullen vaak niet eens meer een poging wagen maar een paar deuren verder gaan.

Installeer een alarmsysteem

Deze oplossing ligt voor de hand, toch is het de moeite waard om te benoemen. De wijze waarop een alarmsysteem werkt is namelijk niet voor iedereen duidelijk en er zijn diverse opties. Een alarm kan als opzichzelfstaande unit functioneren, je breidt de opties aanzienlijk uit door voor een systeem te kiezen dat koppelbaar is aan meerdere sensoren. Zo kun je detecteren op beweging maar ook op het openen van een deur of raam. Je kunt kiezen voor een hoorbaar alarm of een notificatie op je smartphone via een app. Over de detectie mogelijkheden vind je meer op Somfy.

Geef je huis ogen en oren

Een huis kan niets zien of horen, je kunt dit oplossen door te werken met sensoren en andere detectie mogelijkheden. Een IP camera voor binnen of buiten die jouw woning en omgeving in de gaten houdt bijvoorbeeld. Die kun je weer koppelen aan slimme sensoren. Dit zijn kleine kastjes of tags die je overal in huis op mogelijk risicovolle plekken kunt aanbrengen. Via een draadloze verbinding staan ze in contact met de rest van je alarmsysteem. Je kunt via de app bepalen welke acties er moeten plaatsvinden na detectie.

Veiligheid in huis

Je wilt inbrekers buiten de deur houden, vergeet ook zeker niet de veiligheid in huis. Een woning compleet afsluiten voor de buitenwereld levert risico op. Denk aan slimme rookmelders die automatisch de verlichting in huis kunnen inschakelen. Of rolluiken snel openen met een spraakcommando via een smart speaker als er in huis een gevaar dreigt. Houd dus ook rekening met gevaren binnenshuis voor een optimaal beveiligde woning.

Door admin