administratie met rekenmachine

Veel mensen vragen zich af waarom ze zich zo druk zouden maken om de boekhouding. Voor een aantal ondernemers is de belangrijkste reden om de administratie te doen omdat deze wettelijk verplicht is. Veel ondernemers kiezen er dan ook voor om hun administratie uit te besteden. Boekhouden kost namelijk al snel veel meer tijd dan dat de bedoeling is en dit kan zorgen voor veel irritaties als je de toegevoegde waarde ervan niet inziet. Maar er zijn ook veel voordelen van je administratie, je vind ze hieronder.

administratie met rekenmachine

Op tijd betaald krijgen

Om je bedrijf zo succesvol mogelijk te laten draaien zijn er natuurlijk inkomsten nodig. Hier kom je aan door je product of dienst zo goed mogelijk te verkopen. Je stuurt een factuur en zorgt dat je betaald krijgt door de desbetreffende klant. Het is natuurlijk het fijnst als je makkelijk facturen kunt versturen en duidelijk kunt zien of er wel of niet betaald is. En op het moment dat dit niet zo is dat je zo een herinnering hebt gestuurd. Om hier een goed overzicht in te hebben is het heel belangrijk om je administratie goed bij te houden.

Een duidelijk inzicht in je prestaties

Als je je administratie op een goede manier bijhoud dan kun je een goed inzicht krijgen in bijvoorbeeld je inkomsten en uitgaven. Doordat je je administratie goed bijhoud ku je al snel heel goed voorbereid zijn. Zo kun je bijvoorbeeld al weten dat je in de winter minder inkomsten hebt omdat je product dan bijvoorbeeld niet zo populair is. Omdat je dit van te voren al weet kun je ervoor kiezen om voor deze tijd geld opzij te leggen. Doe je je administratie dus goed dan kun je dus per maand/kwartaal zien wat de omzet, kosten en winst is. Dit is heel erg belangrijk voor de planning, zo kan je zien of het bijvoorbeeld verstandig is om te gaan investeren of juist even op je kosten te letten.

papieren en laptop op tafel

Je belastingaangifte makkelijk doen

Ondernemers doen meestal vier keer per jaar aangiftes voor de BTW en voor 2 vennoten de aangifte inkomstenbelasting. Veel ondernemers zien dit als een vreselijke klus, misschien wel een van de ergste dingen die bij het ondernemerschap komt kijken. Je moet namelijk alles, maar dan ook echt alles bij elkaar zoeken en op orde hebben. Wanneer je je administratie uitprint kun je er ook voor kiezen om het uit te besteden. Hier bespaar je natuurlijk veel tijd mee.

Door admin