Stel je voor. Je bent op je vakantiebestemming en kijkt enorm uit naar de komende 2 weken dat je weg bent. Je bent van plan om allerlei activiteiten te ondernemen die je uiteraard wilt delen op je social media met vrienden en familie. Op de eerste dag gaat je telefoon stuk. Hij valt op de grond en breekt in duizenden stukjes lijkt het wel. Dan pas realiseer je je wat voor groot probleem je hebt. Leuke restaurantjes vinden op tripadvisor kan niet meer. Wanneer je ergens bent een leuke bar in de buurt zoeken ook niet. De uber bestellen om naar je hotel te gaan zit er ook niet in. En geen leuke kiekjes van alle mooie momenten. Je beseft je dan pas wat voor ramp dit is en de conclusie is dat je hoe dan ook je telefoon moet repareren voordat je teruggaat. 

Op sommigen vakantiebestemmingen is dit geen probleem. Als je bijvoorbeeld in Parijs bent of London dan zul je wanneer je in de juiste buurt bent enorm veel winkeltjes tegenkomen die je kunnen helpen met dit probleem. Maar beeld je nou eens in dat je op een plek bent als Mauritius, Je zult enorm goed moeten zoeken om een expert te vinden die je telefoon kan maken voor je. 

Daarnaast wil je ook weten dat je telefoon in goede handen is. Als je de lokale taal niet spreekt ben je afhankelijk van hoe goed de lokale bevolking en dus de telefoon reparateur Engels spreken. Hier zijn een aantal dingen die je kunnen helpen:

1. Probeer als eerst te zoeken naar een officiële retailer of winkel van bijvoorbeeld Apple of Samsung. Als ze hier niet repareren kunnen ze je in ieder geval goed op weg helpen

2. Probeer op een telefoon van een vriend/vriendin of op ene computer te googlen en goed te kijken naar de reviews. 

3. Als je de telefoon ter reparatie aanbiedt vraag of je mag meekijken met de reparatie.

4. Spreek van tevoren duidelijk af wat de kosten zijn en schrijf dit desnoods op ene papiertje om miscommunicatie te voorkomen. 

Dan de laatste tip! In sommige gevallen is het slimmer en goedkoper om een nieuwe telefoon te kopen en deze tijdelijk te gebruiken op je vakantie. De kosten voor reparatie zijn in sommige landen namelijk 4x zo duur als een nieuwe telefoon. Wanneer je terug bent in Nederland kun je dan alsnog je telefoon laten repareren, en je gekochte toestel te koop aanbieden op bijvoorbeeld marktplaats. 
Mocht je in Nederland een paar dagen vertoeven dan kun je bij telefoonreparatie.nl in heel Nederland en België de beste telefoon reparatie vinden. Hier worden namelijk alleen erkende reparateurs toegelaten die zich houden aan kwaliteit en service eisen.

Foto door energepic.com via Pexels

Door admin