Voor zover dat bekend is, is er geen hele HBO opleiding geweid aan het schrijven van SEO, CPA of CPC. Wel kan gezegd worden dat bij de digitale marketing of online Journalistiek zwaar wordt getild aan SEO. Dit komt vanwege het feit dat internet bezoekers die binnenkomen via organische zoekresultaten, ergens bewust naar opzoek zijn. Dit vergroot de kans tot het bestellen van het product of de dienst. Ook is het zo dat mensen die op voornoemde manier binnen komen, bewust naar bepaalde informatie opzoek is.

Dit is voor de journalistiek hartstikke belangrijk omdat het doel er namelijk op gericht is om online de juiste doelgroep te bereiken. Dit om te informeren en onder andere bewustheid op gang te brengen. En voor de Marketing is SEO writing zoals dit heet hartstikke ideaal. Per slot van rekening is het doel van marketing erop gericht om de verkoop omhoog te stuwen. We spreken ook van pull marketing, anders dan interruptie marketing zoals het verzenden van e-mails en social media posts.

Waar kan je SEO stage lopen?

De conclusie dat SEO een niet weg te denken fenomeen is binnen de digitale marketing, hebben we reeds kunnen trekken. Echter, is dit fenomeen vrij nieuw en zijn bedrijven druk bezig hun personeel hierin te scholen. Toch zijn er enkele bedrijven die in SEO- stage aanbieden. Je zou bijvoorbeeld via een stagebank meer hierover kunnen navragen. Soms ben je iets wat gezegend en zorgt de school ervoor dat je voor stage wordt geplaatst.

Vaardigheden en competenties

Uiteraard zul je voordat je stage gaat lopen over bepaalde competenties en vaardigheden moeten beschikken. Immers, het gros heb je dan ook op de opleiding geleerd of van de extra online cursus SEO die jij gevolgd hebt. Maar welke werkzaamheden zal je als SEO- specialist moeten uitvoeren?
SEO- marketing is eigenlijk het met gemak en comfort organische zoekopdrachten binnen halen. Dit doe je door ten eerste te zorgen voor een verbeterde positie in zoekmachines. Je zult dus aan linkbuilding moeten werken, de juiste kernwoorden moeten gebruiken en goed content moeten aanleveren. Verder zal je regelmatig analyses moeten maken en presentaties moeten houden.

Analyse en rapportage

Je zult heel veel moeten analyseren. Analyse is een van de belangrijkste taken van de SEO- specialist. Tijdens je stage zal je dus na moeten gaan wat de zoekopdrachten van de verschillende doelgroepen zijn en hier een rapport van moeten opstellen. Hier zij speciale tools beschikbaar voor, zoals Google AdWords. Je zult ook de gebruikersvriendelijkheid en resultaten van onlinecampagnes moeten meten.

Content

Je content zal moeten voldoen aan dusdanige kwaliteit. Dit, doordat je als stagiair reeds een analyse gemaakt hebt van de kernwoorden die te gebruiken zijn. Hier stem je je content volledig op af om prima resultaat te boeken. Je folders en flyers corresponderen en vooral je blogs bevatten de juiste kernwoorden en zijn kwalitatief, en prettig leesbaar geschreven.

Kortom, als stagiaire op het gebied van SEO- writing worden dus niet alleen je communicatievaardigheden op de proef gesteld. Er is een doses technische vaardigheden vereist en een dozijn statistiek vaardigheden. Je vaardigheden zijn daarom een smeltkroes van ICT, Communicatie en Marketing.

Interesse om stage te lopen? Kijk eens op de site van BO5.nl, ze zijn altijd op zoek naar leuke nieuwe stagelopers

Door admin