administratietips

administratietips
Veel mensen houden er niet van; administratie. Maar het moet toch gebeuren. Uiteindelijk heb je veel profijt aan een geordende administratie. Pas de volgende drie tips toe en je administratie zal een stuk makkelijker zijn!

Tip 1: Gooi zoveel mogelijk weg

Mensen houden van bewaren. Zolders vol met spullen. Bureaus vol met papieren en kasten vol met zaken die allang de prullenbak in kunnen. Eén van de belangrijkste tips voor het op orde houden van je administratie is zoveel mogelijk weg te gooien. Niet alleen creëert dit rust in je hoofd maar ook op je bureau en in de kast.

Soms is het noodzakelijk om bepaalde zaken jarenlang te bewaren. Probeer dit dan zoveel mogelijk digitaal te doen. Digitale administratie is vele malen makkelijker te onderhouden. Je kunt makkelijker dingen opzoeken. Ook het maken van backup´s is erg belangrijk. In plaats van alles dubbel uit te printen sla het digitaal op meerdere plaatsen op.

Heb je geen enkele mogelijkheid om de administratie digitaal te doen gebruik dan sorteermappen. Zo houd je alle papieren netjes bij elkaar maar wel gescheiden. Los van sorteermappen zijn er veel handige kantoorartikelen die je administratie extra kunnen structureren.

Tip 2: stel moeilijke en tijdrovende administratie niet uit

Het lijkt wel menseigen. Moeilijke en tijdrovende zaken stellen we altijd uit tot het laatste moment. Dit komt voornamelijk omdat we er geen zin in hebben of er tegenop zien. Vooral bij het op orde houden van de administratie is het belangrijk dat je met moeilijke en tijdrovende zaken zo snel mogelijk begint. Zo voorkom je veel stress als je alles op het laatste moment moet doen.

Je hoeft ook niet direct alles in één keer af te maken. Maak elke dag een kleine stap en uiteindelijk is die moeilijke en tijdrovende klus opgedeeld in vele kleine stukjes. Dit maakt de administratie een stuk makkelijker. Maar dit werkt uiteraard alleen als je er direct mee begint!

Tip 3: zorg voor ontspanning

Moet je belangrijke administratie afronden is het belangrijk dat je niet wordt afgeleid door andere mensen. Dit kunnen collega’s maar ook familieleden zijn. Zet bijvoorbeeld een ontspannen muziekje op en zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden. Niks is zo vervelend als gestoord te worden tijdens je belangrijke administratie.

Moet je belangrijke administratie afronden zorg er dan voor je goed bent uitgerust. Ook gezond eten helpt enorm bij het verbeteren van je prestaties. Zo maak je minder fouten en heb je de administratie eerder op orde. Neem dus af en toe ook een pauze tussendoor.

Niemand ontkomt eraan. De administratie zal altijd gedaan moeten worden. Of het nu gaat over grote projecten op je werk of over je eigen financiële situatie. Een goede administratie kan vele problemen voorkomen en kan eventuele oorzaken aan het licht brengen.

Door admin