Heb je pas een groter pand gekocht? Of heb je je bedrijf pas net opgezet en is er weinig budget over om ook nog eens een dure kantoorinrichting te kopen? Of vind je het gewoon zonde om bakken met geld uit te geven aan een werkplek? Dan zijn er gelukkig genoeg manieren waarop je kunt besparen en alsnog een prettige werkomgeving kunt creëren. Hierbij is het belangrijk om met het comfort van de werknemers rekening te houden en een gastvrije omgeving te creëren. Maar hoe bespaar je op de kantoorinrichting zonder op deze dingen in te leveren? We zetten drie tips op een rijtje.

1.      Kleine details voor meer gastvrijheid

Ontvang je ook klanten in het pand? Dan behoort gastvrijheid natuurlijk tot de hoogste prioriteit. Soms wordt dan gedacht aan luxe stoelen, tafels en bijzondere kunst op de muren. Heel veel heeft een kantoor echter niet nodig voor een gastvrije uitstraling. De kleine details doen het hem vaak al. Denk bijvoorbeeld aan een koffiemachine op kantoor. Lekkere koffie staat gelijk aan klantvriendelijkheid. Meer is niet nodig. Door de juiste keuzes te maken en soms juist te investeren in soortgelijke kleine details, kan je op het grotere geheel veel meer besparen.

2.      Tweedehands meubels

Het is echt niet noodzakelijk om alles nieuw te kopen. Tweedehands kom je ook flinke pareltjes tegen. Een bezoekje aan een kringloopwinkel of een online verkoopsite is dan ook zeker de moeite waard. Soms kom je zelfs echte gelukjes tegen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die na enige tijd er voor gekozen hebben om te stoppen. Zij bieden vervolgens hun gehele (zo goed als nieuwe) inboedel aan. Zo beschik je direct over alles wat je nodig hebt. En ook nog eens tegen een veel lagere prijs.

Wel is het belangrijk om op de kwaliteit van de meubels te letten. Hoe graag je ook wil besparen, het is onverstandig om lage kwaliteitsmeubels voor op kantoor aan te schaffen. Kwaliteit is nodig om comfortabel te kunnen werken en zo ook productiever te kunnen zijn. Je lichaam en de lichamen van je medewerkers moeten tijdens het werk immers wel op de juiste plekken ondersteund worden.

3.      Energie besparen

De energieprijzen rijzen de pan uit. Zeker als nieuw bedrijf zit je niet te wachten op een torenhoge energierekening. Daarom is het goed om al bij de intrek van een nieuw pand direct de nodige energiezuinige oplossingen te bedenken. Maar hoe bespaar je op zakelijke energie?

Er zijn verschillende manieren. Vaak vraagt dit wel om een flinke investering. Eentje die je nu waarschijnlijk niet hebt. Een andere (relatief voordelige) manier van besparen is door direct de juiste verlichting te kopen. Laat conventionele verlichting zo veel mogelijk achterwege. Dat lijkt nu misschien de voordeligste optie, maar op de lange termijn ben je veel duurder uit. Doe het dan ook direct goed en ga voor LED. Zo profiteer je altijd van goed en duidelijk werklicht, maar wel voor een veel lagere prijs.

Foto credits: Cadeau Maestro

Door admin