administratietips

Facturatie. Een traktatie? Iedereen vindt het leuk om geld te ontvangen. Maar bijna niemand vindt het leuk facturen op te stellen en uit te sturen. Terwijl dit met de nieuwste tooling een fluitje van een cent is.

facturatietips
Mary Poppins zong het al: ‘Als je speelt bij het werken, heb je alles zo gedaan’. Laat je meevoeren naar het verrassende land van de facturatie. Zodat je facturatie niet langer een noodzakelijk kwaad is, maar een feestje op zichzelf. Factuurprogramma-vergelijken.nl zette de opmerkelijkste blogs over facturatie op het www voor je op een rijtje. Na het lezen hiervan ben je met recht een thought leader op het gebied van facturatie. Van de oudheid tot toekomstmuziek. En nog interessanter, weet je hoe je 4 keer je uurtarief kunt besparen, vanaf morgen!

  1. Deze blog neemt je mee in de wereld van de urenregistratie. Want dit is de basis voor je facturatie. Het leert je een simpele maatregel, die iedereen zou moeten kennen. En waarmee je 4 keer je uurtarief kunt besparen. Reken maar uit die winst!
  2. Een factuur van de natuur. En dan niet in de vorm van een postduif. Heb je hier weleens over nagedacht? Deze blog zet je aan het denken. Ook leuk als onderwerp op een netwerkborrel, want weer eens heel iets anders!
  3. Wanneer je net begint met je onderneming, wil je de kosten vaak zo laag mogelijk houden. Maar goedkoop is soms duurkoop. Deze blog zet de voor en nadelen van het maken van facturen in Excel voor je op een rijtje, zodat jij kan overwegen wat de beste stap is voor jouw bedrijf.
  4. Overweeg je een facturatietool, maar wil je er eerst meer over weten? Deze blog vertelt je de ins en outs.
  5. Hoewel het sturen van een factuur via een brief met een postzegeltje erop al bijna ouderwets klinkt, komt de Rijksoverheid met een methode die best een beetje science fiction is: e-factureren. Hiermee kunnen facturatietools als het ware met elkaar praten, omdat ze allemaal dezelfde taal spreken. Elektronisch factureren is snel, eenvoudig, efficiënt, voordelig en duurzaam. Werk je voor de Rijksoverheid? Dan is e-factureren vanaf 1 januari 2017 zelfs verplicht (Rijksoverheid) . Beschikken over een online facturatiepakket met deze mogelijkheid, geeft je dus naast gebruiksgemak ook concurrentievoordeel.
  6. Over bollenboekhouding en kerfstokjes. Wat kwam er voor de postduif? Ooit gehoord van een Ostrakon? En wat heb jij op je kerfstokje?

Nu geven we toe dat een factuur sturen op een stuk steen een Unique Selling Point zou zijn. Maar wil je toch liever iets moderners? Sofwarevergelijken.nu helpt je een weg te vinden in het maaiveld van alle tools. Door gebruik te maken van de filters vind je precies die tool die bij je past.
Zelf een opmerkelijke blog over facturatie gespot? Laat het ons weten via de comments onderin. Wij horen het graag!

Door admin