internet vergelijk

Google Apps is een eenvoudige manier voor bedrijven om alle soorten applicaties binnen één pakket te houden. Om die reden heeft de dienst over de afgelopen jaren een enorme groei op de zakelijke markt meegemaakt. Uit cijfers blijkt dat tien procent van de zakelijke markt in 2007 Google Apps gebruikte. In 2012 was dat ruim de helft van de markt. Dat cijfer is nog steeds groeiende. Dat is ook niet gek, want Google Apps for Work heeft veel voordelen.

google apps for work

Gmail met een eigen domeinnaam

Met Google Apps for Work is het mogelijk eigen domeinnamen te integreren binnen de Gmail-omgeving. Dit houdt in dat medewerkers van een bedrijf kunnen inloggen op Gmail, maar toch kunnen mailen onder de domeinnaam van het bedrijf. Daarmee is zakelijk e-mailen sterk geprofessionaliseerd. Geen bedrijven meer die @gmail of @live-adressen gebruiken!

Binnen Google Apps for Work heeft Google ook andere producten beschikbaar gesteld binnen het alles-in- een-pakket. Het gaat hier dan om producten zoals bijvoorbeeld het gebruik van een (gedeelde) agenda, het delen van documenten en de opslag van data. Google is een van de pioniers van het werken in de cloud en biedt om die reden beschikbaarheid van alle diensten op iedere computer die met het internet verbonden is.

Lage prijs

De prijs van Google Apps for Work is laag. Het is al mogelijk vanaf vier euro per maand per gebruiker de dienst in huis te halen. Daarnaast heeft Google een goede naam betreft het beschermen van de privacy van de gebruiker. Bovendien heeft de app een hoge flexibiliteit. Inmiddels maken meer dan vijf miljoen bedrijven gebruik van Google Apps for Work. Het gaat hier niet alleen om bedrijven op de zakelijke markt, maar bijvoorbeeld ook scholen. Iedere gebruiker krijgt bij het basispakket 30 gigabyte opslag. Wie meer opslag nodig heeft, kan een duurder pakket nemen. De prijs daarvan ligt rond de 8 euro per maand, per gebruiker. Daartegenover staat wel dat bedrijven gebruik kunnen maken van onbeperkte opslag.

Naadloze integratie

Een ander voordeel is het feit dat alle medewerkers binnen de cloud deze nooit hoeven te verlaten. Doormiddel van Google Hangout is het mogelijk vergaderingen te beleggen, bestanden kunnen gedeeld worden en men kan gezamenlijk in de agenda werken. Daardoor blijven alle producten dus binnen dezelfde omgeving. Dit voorkomt dat bedrijven veel (dure) producten op stand-alonebasis moeten aanschaffen. Zo hoeft men bijvoorbeeld geen Office365 of andere omgevingen te gebruiken. Google heeft talloze ervaringen met zoekalgoritmes. Om diezelfde reden is het terugvinden van e-mails in de mailfolder zeer eenvoudig. Het is mogelijk binnen enkele seconden de juiste mail van 2 jaar geleden terug te vinden!

Mobiel gebruik

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon. Deze trend is doorgezet naar de zakelijke markt. Google is een grote speler op de mobiele markt en biedt oplossingen voor alle mobiele telefoons. Op die manier is er dus prima onderweg in de trein te werken met Google Apps for Work!

Nog niet overtuigd? Google biedt een proefperiode van 30 dagen. Tijdens deze proefperiode kunnen bedrijven alle functies naar hartenlust uitproberen.

Door admin