internet vergelijk
internet vergelijk

Niemand is graag dief van zijn eigen portemonnee. Logisch. Echter zijn er maar weinig mensen die jaarlijks kijken of ze kunnen besparen op hun vaste lasten. Waarom? Omdat we stiekem ook een beetje lui zijn, we zetten geen reminders in onze agenda’s en ach… het werkt toch goed? Met de enorme stijgingen van de energieprijzen kijkt men nu wel meer naar het energiecontract, maar ook jaarlijks kijken naar uw internetabonnement kan zeker lonen.

Waarom internet vergelijken?

De ontwikkelingen in internetland gaan snel. Niet zo gek ook, want we kunnen niet meer zonder. Zonder internet zijn onze smartphones en tablets lang niet zo handig meer. Dus we moeten wel altijd verbonden zijn. Door jaarlijks uw internet te vergelijken, kunt u door over te stappen altijd profiteren van de nieuwste snelheden en nieuwste hardware.

Daarnaast zijn internetproviders natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe klanten. Het lijkt er soms op dat ze harder werken voor nieuwe klanten, dan dat ze hun best doen om klanten te behouden, dus profiteer daarvan! Vaak kunt u profiteren van een welkomstbonus, zoals bijvoorbeeld de eerste paar maanden voor helft van het geld. Dat kan al gauw meer dan €100,- besparen in een jaar.

Hoe vergelijk je dan appels met appels?

Daar zijn vele handige tools voor. U geeft uw voorkeuren aan en op basis daarvan wordt een selectie van aanbieders met bijbehorende abonnementen getoond. Een paar punten waar u op kunt letten:

  • Check altijd of er glasvezel mogelijk is op uw adres. Glasvezel kan aanzienlijk sneller zijn dan internet via de kabel;
  • Vaak kunt u combi-korting krijgen als u ook een mobiel abonnement (o.a. KPN, Vodafone/Ziggo en T-Mobile) of energie (Budget Energie/Phone of Delta) van dezelfde provider heeft;
  • Werkt u thuis, heeft u kinderen en heeft u regelmatig videocalls? Kies dan voor minimaal 100mbps up en down. Dan heeft u snelheid genoeg om op meerdere apparaten tegelijk te streamen, gamen en videobellen.

Overstappen van provider

Nieuw abonnement gekozen? Dan rest er nog één belangrijk punt: het overstappen. In veel gevallen neemt uw nieuwe provider dit op zich voor u. Ze bieden u namelijk graag een gratis overstapservice aan, wat inhoudt dat zij uw huidige abonnement bij uw huidige provider kosteloos opzeggen. Makkelijk toch?

En het aansluiten dan?

Ook dat hangt af van het gekozen abonnement, of eigenlijk de gekozen provider. Bent u niet zo heel handig? Dan kunt u kiezen voor een provider die gratis installatieservice levert. Wellicht bent u dan maandelijks iets duurder uit, maar dan kunt u er wel zeker van zijn dat de modem en het netwerk goed geïnstalleerd worden. In andere gevallen zult u het zelf moeten doen, maar kunt u vaak wel terugvallen op de helpdesk van de gekozen provider.

Dus? Weet u wanneer uw contract afloopt? Zet één a twee maanden van tevoren een reminder in uw agenda en begin met vergelijken!

Door admin