Payroll uitzendbureau

Dat het gebruik van een payroll uitzendbureau financieel gezien duurder is dan vast personeel is algemeen bekend. De reden waarom werkgevers ondanks deze kosten toch vaak kiezen voor een payroll uitzendbureau is omdat het veel administratieve rompslomp scheelt. Maar wat zijn de kosten nou eigenlijk voor deze dienstverlening?

Wat neemt een payroll uitzendbureau voor jou uit handen?

Een payroll uitzendbureau neemt alle financiële en administratieve verantwoordelijkheden van je over. Het personeel is dan ook niet in dienst bij jou bedrijf maar bij het het uitzendbureau wat ervoor zorgt dat jij je niet meer bezig hoeft te houden met:Payroll uitzendbureau 2

  • Het afsluiten van arbeidscontracten met personeel
  • Het bijhouden van loonadministratie
  • Het uitbetalen van salaris en vakantietoeslagen
  • Het afdragen van werknemers- en werkgeverspremie
  • Het betalen van pensioenpremies
  • Het uitvoeren van verzuimbeleid

 

De verschillen tussen een payroll uitzendbureau en gewoon uitzendbureau

Als je gebruik maakt van een payroll uitzendbureau dan neem je als werkgever zelf je personeel aan, maar draagt het werkgeverschap over aan een payroll uitzendbureau. Deze zal vervolgens alle financiële taken die hierbij horen voor jou als ondernemer overnemen. Mocht er door bedrijfsomstandigheden geen werk meer zijn dan zorgt het payroll uitzendbureau voor ander werk of regelt het ontslag en eventuele vergoedingen. Wanneer je personeel in dienst neemt dat wordt uitgezonden door een uitzendbureau dan is het personeel net als bij een payroll uitzendbureau in dienst bij het uitzendbureau. Het verschil zit hem erin dat het uitzendbureau in tegenstelling tot payrolling zelf personeel voor je werft. Zodra jij als werkgever geen werk meer hebt voor het personeel dan zal het dienstverband eindigen.

Hoe worden de kosten voor payroll berekend?

De kosten van een payroll uitzendbureau verschilt per bedrijf. Ieder bedrijf gaat uit van het brutoloon waarbij een opslag wordt berekend. Deze wordt berekend aan de hand van een omrekenfactor die wordt vermenigvuldigd met het brutoloon. De omrekenfactor is afhankelijk van:

  • Het payroll uitzendbureau waar je voor kiest
  • Het aantal uren dat een werknemer werkt
  • De hoogte van het loon van de werknemer

Als er wordt gekeken naar de omrekenfactor die gemiddeld door de payroll uitzendbureaus wordt gebruikt dan ligt deze tussen de 1,50 en 1,75.

Door admin