creditcard

Als ondernemer moet je meerdere zaken goed geregeld hebben: het is fijn om de administratie op orde te hebben, je moet een goed overzicht hebben van je diensten en klanten en het is een prettig idee dat je iedere maand voldoende geld binnenhaalt om te kunnen leven. De meeste ondernemers beschikken hierbij over een zakelijke rekening waarop ze het verschil tussen privé en zakelijke uitgaven (en inkomsten) goed in de hand houden. Het maakt niet uit hoe groot je eigen bedrijf is; het scheiden van deze financiën is altijd een goed idee. Hierbij kun je kiezen of je wel of geen zakelijke creditcard wilt aanvragen. In dit artikel lees je meer over het feit waarom zo’n creditcard voor ondernemers handig is.

Zakelijke creditcard als verlengstuk

Misschien denk je in eerste instantie dat je een zakelijke creditcard niet nodig hebt als (beginnend) ondernemer. Wist je echter dat zo’n creditcard een verlengstuk van je zakelijke rekening is? Het maakt het leven als ondernemer vooral veel gemakkelijker én veiliger wanneer het om betalen gaat. Je kunt een zakelijke creditcard namelijk voor vrijwel iedere betaling gebruiken. Heb je iets nodig voor je bedrijf, zoals een nieuwe laptop, een printer of een ander apparaat? Betaal de bestelling met je zakelijke creditcard en je bent automatisch verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging. Ook heb je alle uitgaven met je zakelijke creditcard netjes op een rij staan in je account en kun je dit waar en wanneer je maar wilt inzien.

creditcard

Reizen voor je werk

Ben je voor je onderneming veel op reis? In dat geval is een zakelijke creditcard voor ondernemers helemaal een must. Bij veel hotels en autoverhuurbedrijven is een creditcard zelfs een verplichting wanneer je er een reservering wilt maken. Ook bij sommige vliegtuigmaatschappijen is het handiger (en veiliger) om met een creditcard af te rekenen. Tot slot is het in restaurants in het buitenland veel meer de standaard om gewoon met je creditcard af te rekenen na het dineren. Dat is ideaal wanneer je beschikt over een zakelijke creditcard. Betalen in het buitenland met een creditcard is dus veiliger, sneller en eenvoudiger. Op die manier houd je ook nog eens je eigen uitgaven gemakkelijk gescheiden van je zakelijke uitgaven.

koffers

Tanken met een zakelijke creditcard

Ook prettig om te weten: de Belastingdienst controleert steeds meer en strenger op het aftrekken van benzine en de btw daarvan in je aangiftes. Wil je btw terugvragen op de autoritjes die je met zakelijke doeleinden maakt? Dan is het aanraden om met een zakelijke creditcard of in ieder geval met een zakelijke betaalpas te betalen. Waarom? Heel simpel: op die manier kan de Belastingdienst sneller zien dat je onderweg bent voor je onderneming, omdat de afrekening op je zakelijke account staat. Met een creditcard gaat dit sneller en ben je verzekerd, maar dit kun je ook met een gewone betaalpas doen. Natuurlijk wel mits de desbetreffende betaalpas een zakelijke pas is.

Door admin