Als je net bent gestart als ondernemer, wil je waarschijnlijk het liefst zoveel mogelijk zelf doen. Je zit nog in de opstartende fase en vind het zonde om veel geld uit te geven aan de administratie. Dit kost tijd, maar je kan het prima zelf doen. Toch kan het nuttig zijn om hier een accountant bij te betrekken. Dit kan je veel tijd schelen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een accountant?

Je bespaart tijd

Bij het opstarten van je bedrijf besteed je daar het liefst zoveel mogelijk tijd aan. Je wilt alles zo goed mogelijk opzetten: dat kost energie. Daar komt natuurlijk ook administratie bij kijken. Ook dat kost tijd en energie. Je kan ervoor kiezen om dit zelf allemaal te doen, maar waarschijnlijk besteed je jouw energie liever aan het opstarten van jouw bedrijf. Laat je dit over aan een accountant, dan bespaar je veel tijd.

Zekerheid dat het goed gedaan wordt

Door jouw administratie over te laten aan een professional, weet je zeker dat het goed gedaan wordt. De kans is groot dat je zelf nog veel moet uitzoeken en dat je nog niet alle regels precies kent. Een accountant heeft dagelijks te maken met de richtlijnen en regels voor boekhouden. Belangrijke details worden op deze manier niet over het hoofd gezien.

Wat kan ik overlaten aan een accountant?

Je overweegt om jouw administratie uit te besteden aan een accountant. Maar wat kun je nu allemaal overlaten aan een accountant overlaten? In principe kun je bij er terecht voor al jouw administratieve en belastingtechnische zaken. Dat is natuurlijk heel breed. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het verwerken van de inkomende en uitgaande facturen. Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar ook het bijhouden van de personeelsadministratie kun je aan een accountant uitbesteden. Daarnaast kun je ook je btw-aangifte door een accountant laten doen. Door deze zaken uit te besteden, kun je jezelf beter concentreren op jouw bedrijf.

Sparringpartner voor toekomstplannen

Misschien heb je plannen om je bedrijf uit te breiden? Of je wilt een totaal andere weg inslaan met je bedrijf? Dat heeft wellicht ook financiële consequenties. Voor jou is de impact hiervan misschien lastig in te schatten. Een accountant is hierin gespecialiseerd en kan jou hiermee helpen. De accountant brengt het financiële plaatje in kaart en help jou om een weloverwogen keuze te maken.

Een specialist voor jouw administratie

Wil jij de boekhouding van jouw bedrijf graag goed op orde hebben? En kun jij wel wat hulp gebruiken met de administratie? Bij een accountant in Amstelveen kun je terecht voor al jouw administratieve en belastingtechnische zaken.

Door admin