bureau

Als je net afgestudeerd bent of aan de slag wilt in een andere baan, dan kun je goed gebruik maken van een finance traineeship. De studie die je hebt gevolgd in de richting van economie, financiën of accountancy is een goede basis, maar met een finance traineeship kun je net dat stukje extra kennis en ervaring vergaren die jou kunnen ondersteunen bij de meest uitdagende banen. Traineeships worden door organisaties dan ook ingezet om mensen op een snelle en effectieve manier te laten groeien in hun werk.

Waarom kiezen voor een traineeship

Er zijn verschillende redenen om te beginnen aan een finance traineeship. Elk bedrijf, zeker de grote organisaties, heeft te maken met financiën. Je hebt een opleiding afgerond maar ervaring in het werkveld heb je waarschijnlijk nog niet. Met een finance traineeship heb je de mogelijkheid om specifieke ervaring en kennis op te doen op specifieke vlakken. Dit heeft als voordeel dat je snel werkervaring kunt op doen en dat de organisatie waarbij je de traineeship volgt jou kan zien staan. Het is dan ook goed mogelijk dat je na het volgen van een finance traineeship bij het bedrijf een baan aangeboden krijgt.

Voor jou is het dus een gemakkelijke manier om aan de slag te gaan binnen de administratieve wereld en om ervaring over administratie en finance op te doen. Voor bedrijven is het juist een efficiënte en makkelijke manier om tijdelijk iemand in dienst te nemen voor bijvoorbeeld een bepaalde opdracht of een bepaald vraagstuk. Voor de werving en selectie van een tijdelijke functie binnen de finance wereld is het belangrijk om hier een geschikte partij voor te vinden. Voor een financieel medewerken gaan bedrijven namelijk minder snel naar een standaard uitzendbureau.

De voordelen

Door het volgen van een finance traineeship maak je gebruik van een gestructureerd programma. Je gaat direct al aan het werk en kunt veel ervaring op doen in het werkveld. Dit komt onder andere omdat je naar gestelde doelen toe werkt. Tijdens een traineeship zal je ook de juiste begeleiding en ondersteuning krijgen door andere professionals. Omdat je direct aan het werk gaat heb je ook direct inkomsten. Na het volgen van de traineeship op financieel gebied kun je aan de slag bij verschillende soorten organisaties zoals banken, pensioenfondsen of andere financiële instellingen. Ook biedt het mogelijkheden voor het vinden van een baan in andere sectoren.

Waar vind je een finance traineeship

Om een geschikte finance traineeship te vinden kun je op verschillende manieren zoeken. Als je interesse hebt in een bepaalde organisatie dan is het aan te raden om een kijkje bij dat bedrijf te nemen op de website of om contact op te nemen en te vragen naar de mogelijkheden. Via vacature sites en detacheringsbureaus is het vaak ook mogelijk om finance traineeships te vinden. Dit is dan ook een ideale manier om bij een grote organisatie binnen te komen en te werken aan jouw carrière!

Door admin