blog 5 (002)

Toen ik zeventien was heb ik ontslag genomen bij mijn horeca baan en ben ik gaan zoeken naar nieuw werk. Ik vond horecawerk ontzettend leuk, alleen wilde ik wat werkervaring opdoen op een gebied dat dichter bij mijn potentiële studie lag. Ik wilde graag het kantoorleven in al is dat nog steeds wel een ruim begrip. Ook had ik interesse in financiële zaken en omdat accountant als scholier nog wat te hoog gegrepen was, ben ik gaan solliciteren op verschillende administratieve vacatures. Binnen een week kon ik mijn contract tekenen bij een accountancy kantoor waar ik allerlei administratieve taken zou krijgen.

blog 5 (002)

Als administratief medewerker kreeg ik heel divers werk. De ene keer moest ik allerlei klanten bellen om meetings in te plannen. Ik hield allerlei agenda’s bij van belangrijke accountants die afspraken hadden met grote klanten. Ze deden de boekhouding voor miljoenen bedrijven en het bedrijf waarvoor ik werkte maakte daardoor zelf ook enorme omzetten. Ik vond het hartstikke leuk en leerzaam om voor zo’n groot accountancy kantoor te werken. Omdat er veel geld wordt verdient wordt er een hoop gedaan om het personeel tevreden te houden. Tenslotte is de kennis van de accountants de inkomstenbron voor het bedrijf. Hierdoor viel er niks te klagen over de contracten en waren de bedrijfsuitjes ook zeker niet mis. Boottochtjes, luxe diners en borrels waren een standaard gegeven.
Naast dat ik dus een soort persoonlijke agenda was, kreeg ik ook veel financiële administratie om mijn bord. Ik kreeg natuurlijk niet de verantwoordelijkheid om de financiën te doen voor klanten, maar intern kreeg ik wel allerlei financiële administratie te verwerken. Dit was erg leerzaam en gaf me ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het laatste wat je wilt is tenslotte dat je werkgever denkt dat je onverantwoordelijk met geld om gaat of dat je zelfs geld steelt. Het kan best gebeuren dat als je niet kan verantwoorden waar geld is gebleven, jij met een schuin oog wordt aangekeken. Gelukkig is dat bij mij eigenlijk altijd wel goed gegaan.
Ik kon dit parttime administratieve werk goed combineren met mijn school en later mijn studie. Ik groeide door, kreeg steeds meer verantwoordelijkheden en daarmee ook een hoger salaris. Al mijn vrienden waren stikjaloers op mijn goedbetaalde bijbaan. Daarnaast had ik met dit werk ook al behoorlijk aan mijn cv gewerkt.

Tweede foto blog 5 (003)

Uiteindelijk kon ik tevreden terugkijken op mijn administratieve baan. Ik heb veel geld verdient, mijn cv opgebouwd, connecties opgedaan en na mijn studie zelfs nog een vaste baan aangeboden gekregen. Mocht je dus een baan kunnen krijgen die in jouw studierichting ligt, dan raad ik je aan deze kans te grijpen. Dit is waar je in verder wilt en om jezelf op het vakgebied te onderscheiden moet je er vroeg bij zijn.

Door admin