blog4 (002)

Hallo dit is Miriam de Koning. Ik ga jullie vandaag wat bij brengen over boekhouden en administratie. Specifiek de best practices. Hoe moet dit best? Welke tools zijn er beschikbaar. Wat moet ik weten? Pak dus even een pen en papier want aantekeningen zal je zeker gaan maken. Ready set go.

blog4 (002)

Okay, tegenwoordig doet iedereen wel de boekhouding via de PC toch? Sommige opteren voor boekhouden met Word en Excel. Dat kan prima. Tot op een zekere hoogte. Kijk werken met de standaard software van Microsoft is okay, maar wel erg foutgevoelig. Gaat het om een kleine onderneming met weinig administratie, dan kan dit wel, maar als je grote volumes data gaat verwerken en je moet dit allemaal zelf doen ik zal zeggen een foutje zit in een klein hoekje maar een klein foutje kan al een hoop ellende veroorzaken met onze vrienden van de Belastingdienst.

Leestip 1: Boekhouden Excel – ZelfBoekhouden.org

Om die reden wijs ik mensen op de voordelen van online boekhouden. Oftewel boekhouden in de cloud zoals dat zo hip en trendy tegenwoordig heet. Ben je bekend met e-boekhouden? Dat is een geweldig online boekhoud platform dat men gratis kan proberen. Zeker een aanrader. Je kunt bijna 1.5 jaar gratis aan de slag met dit programma. Bevalt het? Nou dan betaal je minder dan een tientje per maand om te mogen blijven werken met dit schitterend stukje software. E-boekhouden en ook acumulus is zeer goed overigens dat zijn mijn recommendaties op dit vlak.

boekhouding

Leestip 2: Boekhoudprogramma ZZP vergelijken – Zelfboekhouden.org

Ik zag dat de doorgewinterde boekhoudster Elma de Bruijn deze ook heeft uitverkozen tot de beste boekhoudprogramma’s beschikbaar op de Nederlandstalige markt. Niet zonder reden denk ik. Wist je dat e-boekhouden ook officieel door de enige echte BD van Nederland is uitverkoren met een aanbeveling. Nou als het al goed genoeg is voor die lui van BD dan zal het ook wel goed genoeg zijn voor jouw onderneming me dunkt.

Door admin