geld

Het kan goed zijn dat je als ondernemer vroeg of laat nadenkt over het afsluiten van een zakelijke lening. Je wil graag een weloverwogen beslissing maken, het is natuurlijk niet niks om bewust een schuld aan te nemen. Zakelijk lenen kan daarentegen wel een manier zijn om je bedrijf flink vooruit te helpen. Door middel van een lening kun je als bedrijf wellicht eindelijk die langverwachte, cruciale stap zetten. Er zijn echter verschillende manieren om geld te lenen. Lees verder om erachter te komen welk type lening het beste bij jou past.

Kredietverstrekkers

De eerste manier is via online kredietverstrekkers. Via deze weg kun je een paar honderd tot duizend euro lenen, wat ideaal is voor bijvoorbeeld beginnende bedrijven die net die kleine hoeveelheid aan geld te kort komen. Bij dit soort kredietverstrekkers zit er vaak wel een aflostermijn van een paar maanden aan vast. Deze is niet onderhandelbaar. Ook zijn de rentes bij deze kredietverstrekkers vaak hoger dan bij bijvoorbeeld een bank. Het is dus belangrijk om daar wel rekening mee te houden.

Zakelijk lenen

Een zakelijke lening kan in lastige situaties een goede oplossing zijn. Wanneer je een lening afsluit bij een bank krijg je, naast het geld, ook advies voor op de langere termijn. Voor veel mensen is zo’n zakelijke lening echter lastig te verkrijgen. Er gaat veel tijd overheen en het kan lastig zijn om goedkeuring te krijgen. Door dit probleem zijn er gelukkig goede alternatieven, zoals New10. New10 is een initiatief van ABN AMRO en laat binnen een kwartier weten of je in aanmerking komt voor zo’n zakelijke lening. Net als bij een bank krijg je persoonlijk en professioneel advies en tegelijkertijd blijft de rente relatief laag.

Crowdfunding platformen

Als je geld nodig hebt voor een bepaald project als een festival of inzamelingsactie, kan dat lastig zijn. Je bent misschien geen ondernemer waardoor een bancaire lening lastig af te sluiten is. In deze situatie bieden crowdfunding platformen een uitkomst. Naar aanleiding van een oproep kunnen particulieren of bedrijven jouw project financieren. Er zijn ook soortgelijke platforms waarbij de investeerder en ondernemer bij elkaar gebracht worden. Wanneer er overeenstemming gevonden wordt, helpt de investeerder met bedrijfsmatige plannen, in ruil voor dividend.

 

Door admin