Of je nu een casual gamer bent of een hardcore speler, als je onderweg wilt gamen heb je een gaming laptop nodig die je favoriete titels aankan. Maar met zoveel laptops op de markt, hoe kies je de juiste? Kie je voor een eigen laptop samenstellen of koop je een reguliere? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het winkelen voor een gaming laptop.

Processor

Een van de belangrijkste dingen die je in een gaming laptop moet zoeken is een krachtige processor. Je wilt een CPU die de meest veeleisende games aankan zonder te vertragen. Enkele van de beste processoren voor gaming laptops zijn de Intel Core i7 en AMD Ryzen 7.

Grafische kaart

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de grafische kaart. Een goede grafische kaart kan complexe 3D-beelden renderen en een soepele spelervaring bieden. Enkele van de beste grafische kaarten voor gaming laptops zijn de Nvidia GeForce GTX 1070 en AMD Radeon RX 580 

Prijs 

Natuurlijk moet je ook rekening houden met je budget bij het kiezen van een gaming laptop. Gaming laptops kunnen in prijs variëren van ongeveer €1000 tot €2000 of meer. Als je een krap budget hebt, moet je misschien wat functies opofferen, zoals een beeldscherm met hoge resolutie of een krachtige processor. Maar als je bereid bent meer uit te geven, kun je een laptop krijgen met alle toeters en bellen 

Batterijduur 

Een ander ding om in gedachten te houden is de levensduur van de batterij. Gaming laptops hebben meestal een kortere batterijduur dan gewone laptops, omdat ze meer stroom nodig hebben om te werken. Als je van plan bent je laptop voor lange gamesessies te gebruiken, dan wil je er een met een batterij die lang meegaat.

Beeldscherm 

Het beeldscherm is een andere belangrijke factor. Een goede vuistregel is om te zoeken naar een laptop met een 120Hz of 144Hz beeldscherm. Iets anders om in gedachten te houden is dat de meeste gaming laptops beeldschermen hebben met een resolutie van 1920×1080 (1080p). Overweeg daarnaast of je voor een 14, 15 of 17 inch laptop gaat.

Door admin