digitale werkplaats

Kleine ondernemers maken te weinig gebruik van internet. Vaak ontbreekt het hen aan vaardigheden om online zaken te doen. Het besef dat er iets met internet gedaan moet worden is er wel, maar waar en hoe ze moeten beginnen is een grote vraag en daarom laten ze het maar liggen. En dat is zonde, want het staat hun groeikansen in de weg. Google heeft dan ook besloten om deze ondernemers een helpende hand toe te steken.
[ad name=”Content”]

Project ‘Digitale Werkplaats’

De Digitale Werkplaats, zoals het project heet, heeft als doel tienduizenden ondernemers digitale vaardigheden bij te brengen, zodat er groei gecreëerd kan worden. Groei is één van de belangrijkste beleidsproblemen bij Nederlandse bedrijven. Met dit project kan de economische groei nog verder hersteld worden. Elk bedrijf heeft zo zijn mogelijkheden en onmogelijkheden om bij te dragen aan dit economisch herstel.

De Digitale Werkplaats is niet alleen praktisch, maar ook kosteloos en laagdrempelig. Dus voor iedere kleine ondernemer of zzp-er geschikt.

Op welke ondernemers richt Google zich?

Google richt zich vooral op kleine ondernemers en de zzp-er die geen negen tot vijf mentaliteit hebben, maar er juist alles insteken om hun hoofd boven water te houden.

Zowel kleine ondernemers als de ZZP-er beschikt straks over de juiste tools om hun producten en diensten via internet aan te bieden en zo groei van hun bedrijf te bewerkstelligen.

Onderwerpen die aan bod komen

Tijdens de modules van de Digitale Werkplaats komen verschillende onderwerpen aan bod zoals:

  • Hoe krijg je als bedrijf of zzp-er meer naamsbekendheid?
  • Hoe maak je online je onderneming beter zichtbaar?
  • Hoe maak je je website nog beter?
  • Bedrijfsgroei financieren, hoe gaat dat in zijn werk?
  • Wat zijn de voordelen van online samenwerken

Belangen voor Google

Google heeft hiermee eindelijk voor elkaar waar ze al zolang op azen en dat is een aandeel leveren in het herstel van de Nederlandse economie. Ze doen dit in samenwerking met private kredietverstrekker Qredits om de kosten van deze campagne te financieren. Daarnaast steken ze ook zelf een flink geld bedrag in dit project.

Waar en wanneer?

Google lanceert het project Digitale Werkplaats in Eindhoven op 16 en 17 november 2015. Maar waarom Eindhoven? Volgens Burgemeester Rob van Gijzel is Eindhoven de stad met ondernemersbloed. 80% van de bedrijven vallen onder het MKB en hebben minder dan 20 werknemers in dienst. Daarnaast is deze stad een waanzinnig goede omgeving voor startende ondernemers. Juist startups zijn van groot belang voor de economie. De ‘nieuwe’ economie is er één van snel kunnen schakelen.

Aanmelden voor de Digitale Werkplaats

Het project Digitale Werkplaats start in Eindhoven, maar zal daarna ook al snel in andere steden van start gaan. Kleine ondernemers en de ZZP-er kunnen zich voor dit project aanmelden via de website van Digitale Werkplaats. Ondernemers kunnen hier ook de data en de locaties vinden van dit project. Elke sessie neemt een dagdeel in beslag.

Door admin