woz waarde bezwaar

PERSBERICHT. De omzet van de IT-dienstverleners steeg in het tweede kwartaal met 10 procent ten opzichte van een jaar eerder. Sinds 2007 is de omzetstijging niet meer in de dubbele cijfers beland. In de periode 2008-2014 was de omzetstijging gemiddeld 1,4 procent. Dit meldt CBS in de kwartaalmonitor Zakelijke dienstverlening.

De IT-branche realiseert sinds eind 2013 toenemende omzetten; bedrijven die bijvoorbeeld software uitbrengen, computerfaciliteiten beheren of ICT-advies geven, doen weer goede zaken. Ontwikkelingen in en mogelijkheden van IT spelen een steeds grotere rol in onze samenleving en leiden tot een toegenomen behoefte aan IT-dienstverlening. De prijsontwikkeling bleef echter lange tijd negatief. Pas begin 2015 stegen de prijzen binnen de IT-dienstverlening, nadat ze vijf jaar bijna onafgebroken daalden. Inmiddels zitten de tarieven in de lift, maar liggen deze nog altijd 6,5 procent lager dan eind 2010.

Steeds meer IT-bedrijven

Het aantal bedrijven in de IT-branche nam met bijna 6 procent toe tot ruim 51 duizend bedrijven in het tweede kwartaal. De toename komt vooral doordat veel zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) een eigen bedrijf startten. De IT-sector is erg conjunctuurgevoelig en zzp’ers spelen snel in op de aantrekkende specialistische vraag in de sector. Maar ook het aantal grotere bedrijven steeg het afgelopen jaar. Bovendien gingen iets minder IT-bedrijven failliet dan een jaar geleden.
De IT-dienstverlening behaalt op jaarbasis circa 24 miljard omzet en biedt werkgelegenheid aan ruim 192 duizend mensen. Personeelskosten maken ruim 45 procent van de totale kosten uit.

Bron: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/financiele-zakelijke-diensten/publicaties/artikelen/archief/2015/recordomzet-voor-it-dienstverleners-2015-kwartaal-2.htm

Door admin