website

Voordat je een nieuwe website kunt maken, zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelen van een webhostingpakket, het aanvragen van een geschikte domeinnaam, enzovoorts. Het is zeer ongebruikelijk om een website op een eigen server te draaien. Je moet de server in zo’n geval zelf configureren en instellen! Daarbij moet de server dag en nacht aan blijven staan, om de website bereikbaar te houden voor bezoekers. Gelukkig zijn er ontzettend veel webhostingpartijen op internet te vinden, die scherpe prijzen bieden voor hun webhostingpakketten. Wist je dat er ook webhostingpakketten worden aangeboden, specifiek voor een content management systeem als WordPress?

Een geschikte domeinnaam voor je website registreren

Het kan behoorlijk lastig zijn om een geschikte domeinnaam te vinden voor je website. Bij een bedrijfswebsite kiest men vaak voor de bedrijfsnaam als domeinnaam. Mocht deze al bezet zijn, dan dien je naar alternatieven te zoeken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een streepje in de domeinnaam, kies voor een andere domeinextensie dan de .nl-domeinnaam, enzovoorts. Bovenal is het raadzaam om de domeinnaam zo kort mogelijk te houden! Dit maakt het voor bezoekers makkelijker om de domeinnaam te onthouden. Zij zullen hierdoor sneller nog eens terugkeren en je website met anderen delen.

Webhosting bij je website zoeken

Vervolgens is het zaak om een bijpassend webhostingpakket af te nemen. Veel mensen kiezen ervoor om de domeinnaam en hun webhosting bij dezelfde aanbieder aan te vragen. Zo heb je alles op een plek! Eerder in dit artikel werd al beschreven dat het gebruik van een speciaal pakket voor WordPress tot de mogelijkheden behoort. WordPress is een van de meest populaire content management systemen van dit moment. Het systeem werkt heel intuïtief en biedt tal van verschillende mogelijkheden. Ook worden er complete lay-outs aangeboden voor WordPress, die je gratis of voor een klein bedrag kunt downloaden.

Door admin