value beleggen

Als het gaat om value beleggen, dan gaat het over een strategie met aandelen die met minder boekwaarden lijken te worden verhandeld. De beleggers gaan actief op zoek naar aandelen waarvan zij denken dat er meer in zit. Zij denken dat de markt heel sterk afhankelijk is van goed en slecht nieuws. Waardoor de koersen anders bewegen dat de lange termijn visie van de bedrijven. Dit biedt dus ook kansen om voordelig te kopen en met winst te verkopen. 

Uitleg over value beleggen

Het idee achter value beleggen is dat de werkelijke waarde anders is dan de weergegeven waarde. Wanneer je iets in de uitverkoop aanschaft, blijft het hetzelfde product als tegen de werkelijke waarde, alleen dan tegen een lager aankoopbedrag. Met rendement beleggen bij Ambassador Vermogensbeheer is hierop te baseren. De waarde van het bedrijf blijft hetzelfde, maar de aandelen kunnen door een hogere vraag schommelen in prijs.  Wie het slim aanpakt, koopt dus niet op het moment dat de volledige prijs gevraagd wordt. Het gaat om de speurtocht naar het moment dat aandelen onder de waarde worden aangeboden.

De tijd om te speuren

Om dit voor elkaar te krijgen wordt voor een strategie van value beleggen gekozen. Dit is het speuren naar de verkopen van aandelen die met een korting worden aangeboden ten opzichte van de waardering op de markt. Wanneer je ze koopt, dan houd je de value aandelen voor lange termijn vast. Om op die manier flink beloond te worden met een goed rendement.

Slim handelen op de markt

Value beleggers volgen vaak de tegengestelde richting van de kudde. Ze kijken niet naar de efficiënte markthypothese. Ze verkopen bijvoorbeeld wanneer iedereen koopt. Wanneer iedereen verkoopt, houden zij juist vast. De waardebeleggers zijn ook niet op zoek naar de dure hippe aandelen van dat moment. Ze beleggen juist in de bedrijven die geen grote naam hebben. Pas wanneer de hippe aandelen in koers dalen kunnen ze interessant worden als value aandeel. Dit wordt gevoed door het idee dat een tegenslag bij een groot bedrijf de fundamentele waarde van de producten en diensten niet hoeft aan te tasten en zich dus weer herstelt.

De intrinsieke waarde

De value beleggers kijken alleen naar de intrinsieke waarde van een aandeel. Ze kopen het alleen als een percentage van het bedrijfseigendom. Ze willen het bedrijf in handen krijgen en dat is alleen als het bedrijf er goede principes en gezonde financiële gegevens op nahoudt. Nieuws en hypes hebben daar dus ook geen invloed op.

Door Max