Een familiefonds oprichten

Het oprichten van een familiefonds is een waardevolle strategie voor families die hun vermogen willen behouden en beheren voor toekomstige generaties. Dit fonds kan dienen als een krachtig instrument voor financiële planning en het realiseren van langetermijndoelen. Maar wat houdt een familiefonds precies in en hoe kun je er een oprichten?

Wat is een familiefonds?

Een familiefonds is een entiteit opgericht door een familie om hun vermogen te beheren en te behouden voor meerdere generaties. Het kan verschillende activa bevatten, zoals financiële investeringen, onroerend goed, kunstwerken en meer. Het fonds wordt vaak gebruikt om de familiewaarden te weerspiegelen en te bevorderen, evenals om filantropische doelen te ondersteunen.

Voordelen van een familiefonds:

Vermogensbehoud: Een familiefonds biedt een gestructureerde aanpak voor het behoud van het familievermogen over generaties heen, waardoor het niet alleen wordt beschermd tegen externe invloeden, maar ook wordt geoptimaliseerd voor groei.

Fiscale voordelen: Door middel van een familiefonds kunnen families profiteren van verschillende fiscale voordelen, zoals het verlagen van de belastingdruk op vermogensoverdracht en het minimaliseren van de erfbelasting.

Continuïteit: Het fonds kan een georganiseerde manier bieden om familieactiva te beheren en ervoor te zorgen dat de financiële doelstellingen van de familie op lange termijn worden nagestreefd, zelfs na veranderingen in de familiedynamiek.

Hoe richt je een familiefonds op?

Het oprichten van een familiefonds vereist een grondige planning en juridische structurering. Het omvat stappen zoals het vaststellen van de doelstellingen van het fonds, het kiezen van de juiste juridische entiteit, het opstellen van een gedetailleerd beleggingsbeleid en het vaststellen van bestuurs- en besluitvormingsprocessen.

Optimaliseer jouw familiefonds met Duisenburgh.nl

Bij Duisenburgh.nl begrijpen we de complexiteit van familiefondsen en bieden we deskundig advies om families te helpen bij het opzetten en beheren van hun fondsen. Met onze ervaring en expertise kunnen we jouw familie helpen bij het realiseren van financiële doelstellingen op de lange termijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

 

Door Max